MDDP Akademia Biznesu realizuje współfinansowany ze środków Unii Europejskiej projekt pn. „Kompetencje dla Branży Turystycznej i sektora żywności wysokiej jakości” – zadania Anty-Covid. Projekt jest skierowany do mikro, małych, średnich i dużych przedsiębiorstw z sektora żywności wysokiej jakości (PKD. C. 10) z siedzibą na terenie całej Polski.
Projekt pn. „Kompetencje dla Branży Turystycznej i sektora żywności wysokiej jakości” – zadania Anty-Covid współfinansowany jest ze środków Unii Europejskiej w ramach II osi priorytetowej „Efektywne polityki publiczne dla rynku pracy, gospodarki i edukacji” Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój 2014-2020. Działanie 2.21 „Poprawa zarządzania, rozwój kapitału ludzkiego oraz wsparcie procesów innowacyjnych przedsiębiorstw”.
Do kogo jest skierowany projekt?
Projekt jest skierowany do mikro, małych, średnich i dużych przedsiębiorstw z sektora ŻYWNOŚCI WYSOKIEJ JAKOŚCI (PKD. C. 10) z siedzibą na terenie całej Polski, a rekrutacja do udziału w nim trwa do 31.12.2020 r. Wsparcie będzie natomiast realizowane do 31 marca 2021 r.
Celem projektu jest podniesienie do końca marca 2021 r., zgodnie z potrzebami przedsiębiorców, kompetencji w zakresie Rekomendacji Nadzwyczajnych Sektorowej Rady ds. kompetencji sektor żywności wysokiej jakości, mających na celu zapobieganie negatywnym skutkom pandemii w następujących obszarach tematycznych:
- Dobre Praktyki Higieniczne GHP i HACCP w warunkach pandemii;
- Organizacja sprzedaży i promocji w warunkach pandemii;
- Zaopatrzenie surowcowe zakładu produkcyjnego w warunkach pandemii;
- Magazynowanie i transport żywności i w warunkach pandemii;
- Zarządzanie kryzysowe w przypadku wystąpienia zakażenia w zakładzie.
Rekomendowanymi formami wsparcia są szkolenia. Szczegółowe informacje o projekcie można znaleźć na stronie internetowej.
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego.